Sivut

20131115

Ulisen

Väki on varmaan kuullut Muumeihin mahdollisesti lisättävästä k-18-merkinnästä (linkki uutiseen).



Pointtihan siis oli, että muumipapan satunnainen piipun polttelu häiritsee lapsia - vai liekö häiritsevän enemmän aikuisia? Ymmärrän idean savuttomasta Suomesta ja tupakan vaaroista, mutta ehkäpä tässä lievästi sanottuna ylireagoidaan. Jos asiasta tehdään iso numero, niin eikös juuri silloin se muksujen mielenkiinto kohdistu tähän kohistuun juttuun? Pienenä en ainakaan sen kummemmin kiinnittänyt huomiota muumipapan piippuun. Okei, muumipappa polttaa piippua, nipsu pelkää ihan kaikkea, haisulilla on fetissi pahan tekemiseen ja hemuli pöllii ilmanpainemittarin ja kerää pakonomaisesti kukkasia. Mikä näistä sitten lienee sitä terveintä toimintaa?

Koko lapsuuteni muumeja katselleena, ei mulle ainakaan tulisi mieleeni röökiä sytyttäessäni, että kyllä tämä nyt täytyy muumipapan kunniaksi polttaa. Kuolinvuoteellani voin sitten syövän kourissa kirota sitä isämuumia, että ei perhana kun houkutteli tähän nikotiinin ihmeelliseen maailmaan ja tällä tavalla tappaa ihmisiä. Hitto mikä salaliittoteoria. Kyllä Tove Jansson saisi nyt hävetä.

Eikös tällä logiikalla pitäisi lätkäistä Disneyn 101 dalmatialaista leffaan ikärajoitukset, sillä Cruella de Vil heiluttelee omaa tupakkaansa joka kohtauksessa niin, että vähemmästäkin saa keuhkosyövän? Dumbo -elokuvassa pieni elefantti pärisee nautittuaan alkoholia ja näkee psykedeelisiä vaaleanpunaisia hyppiviä norsuja? Entä mikä Nuuskamuikkusen uudeksi nimeksi sitten tulisi? Xylitolmuikkunen?

Hei ihmiset, valoja! Vaihtoehtoja on muitakin kuin herneiden ja tupakansavujen hengittäminen. Miten olisi raitis ja normaali ilma?

4 kommenttia:

Kasa kirjoitti...

Sait mut hymyilemään tolla Xylitolmuikkusella. .-D En sentään ääneen ruvennut tirskumaan atk-luokassa, jossa tavallisesti meluava porukka sattuu juuri nyt olemaan ihmeen hiljaa. .-D Vielä ennen kuin rupean kommentoimaan postauksesi aihetta pakko Muumeihin liittyen mainita, miten ihastelin ruokavälkällä ruokaostoksilla käydessäni kaupassa äskettäin julkaistua kaikki muumijaksot sisältävää boksia, se ois hommattava joskus kun hinnat alenee!

Jepjep, ei lapsena edes kiinnitä huomiota mihinkään piippuihin tai tollaisiin yksityiskohtiin. Kun muutama viikko sitten katsoin vuosien jälkeen 101 Dalmatialaista -elokuvan taisin ekaa kertaa havaita Cruellan savukkeen, tai en vauvuudesta ainakaan muista nähneeni sitä. .-DD Aikuiset on toki lapsistaan huolissaan, mutta tuollaiset ikärajat alkaa mennä jo yli. Ainoa asia mistä vauvana sain Muumeista traumoja oli Mörkö, hyi. .-D Mörkö-fobiani on onneksi nyttemmin helpottanut, kun on noita pilavideoita youtubesta katsonut, hyvää siedätyshoitoa.. .-D

Anonyymi kirjoitti...

Xylitolmuikkunen ftw!!!

Fiku kirjoitti...

Uskon, että noi ukkelit raivoaa sen takia, että Muumipapan piipun polttelusta lapset saavat tiedostamattaan pohjusvaikutusta. Kun lapset tottuvat näkemään kaikkia päihdejuttuja telkkarissa, jotenkin he saattavat altistua niille ja ajatella, ettei esimerkiksi tupakan polttaminen ole huono juttu. Tosin tämä saattaa olla vain hämmentävää arvailua. Eivät asiat välttämättä noin mene ainakaan kaikkien kanssa. .-D Parempi kyllä olisi, jos päihteitä ei lastenohjelmissa olisi, mutta minusta on järjetöntä ruveta kieltämään hyviä vauvaohjelmia. Ihmiset voisivat tehdä laadukasta, uutta ja päihteettömiä lastenohjelmia jatkossa. .-)

anna kirjoitti...

Kasa: Eipä munkaan tullut penskana juuri kiinnitettyä huomiota tommosiin juttuihin. Jäärouvat ja möröt oli sitten erikseen. Niitä sai välillä pelätä! Olisi kyllä siistiä omistaa kaikki muumit =)

Anonyymi: Niinpä!

Fiku: Jep, eivät lapset tosiaan sitä tupakointia kunnolla katsoessaan tajua. Kirjoituksessani kärjistin sitä aika lailla =D Mutta mun mielestä olisi hyvä huomioida toi savuttomuus nyt kaikissa tekeillä olevissa ohjelmissa ja jättää nuo vanhat ja legendaariset jutut rauhaan! Onhan aikoinaan tehty vaikka ja mitä muita typeryyksiä, mutta ei niitä silti aleta historian kirjoista pois pyyhkimään ja pyörtämään jälkipolville?! Kiitos kommentistasi! =)