Sivut

20130731

DIY: Kaulakoru tölkkiklipsuista

Oon varmaan viime talvesta saakka keräillyt noita tölkkien avausklipsuja ja nyt viimein päätin kokeilla tehdä niistä jotain. Suunnitelmissa olisi askarrella samaisista klipsuttimista vielä iso laukku, mutta koska se ei nyt hotsittanut ja halusin väsätä vain nopeasti kokeilumielessä jotain, päädyin sitten kaulakoruun.Käyttämäni tarvikkeet:
- läjä tai tarpeeksi klipsuja tölkeistä
- semipaksu lanka (villalankakin käy)
- virkkuukoukku
- halutessasi myös pätkät jotain kaulaketjua ja siihen sopiva suljin
Hetken tölkkiklipsuja ja lankaa pyöriteltyäni keksin, että virkkaamalla klipsut saisi kätevästi kiinnitettyä toisiinsa. Tein aina yhteen klipsuun kolme kiinteää ketjusilmukkaa niin, että kaksi niistä virkkasin lävistämään aina kaksi klipsua kerrallaan. Klipsut tulivat siis hieman lomittain. Huomaa, etten ole mikään novitan neuleohjeita kirjoittava nero, sillä selityksistäni ei taida jokainen ihan ottaa selvää. Kokeilemalla kuitenkin syntyy paras tulos, niin kävi itellenikin.


Lopuksi sitten vain kiinnitin vanhat ketjun pätkät virkatun klipsujonon päihin.


Multa löytyy vielä moniamoniamonia ideoita noita samaisia tölkkiklipsuja varten, ja ehkäpä jaan nekin sitten täällä blogissa. Niitä alkaa tosin olla jo niin paljon, että niistä kyhäisi Naamalle vaikka ihan oman haarniskan. Se voisi olla jopa aika hieno!

2 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Sinä se sitten keksit kaikesta kaikkea. .-D Tosi hauska keksintö, ja koru näyttää hienolta! .-)

A N N A kirjoitti...

simssiliini: Hei kiitos! =D