Sivut

20131222

Joulujuttuja x 30

01. Mun ja Naaman ainoat joulujutut täällä kämpässä on tollanen alennusmyynnistä ostettu sähkökynttiläjuttu ikkunalla ja piparit keittiön pöydällä.

02. Ja niitä pipareita en edes tykkää syödä. Piparit on pahaa paistettuna, taikina on herkkua.

03. Mutta sitäkin parempaa on rakentaa niistä piparitaloja ja ties mitä muuta jännää.

04. Tulikuuma sokeri on lähes yhtä kuumaa kuin kuumaliima.

05. Tykkään paketoida lahjoja. Musta on tärkeetä että niistä tulee nättejä ja että paketointipaperi sopii hyvin siihen naruun.

06. En tykkää, jos kaikki joululahjat on paketoitu samalla paperilla. Se näyttää tyhmältä.

07. En myöskään tykkää värikkäistä jouluvaloista. Enkä kyllä muistakaan överijenkkikoristeista, kuten ihmisen kokosista valojoulupukeista tai vilkkuvista epilepsiahökötyksistä. Ne on niin mauttomia ja korneja.

08. Ehkä paras jouluvaloviritelmä löytyi muutama vuosi sitten Tampereelta Särkänniemen lähistöltä: joku oli parvekkeensa ikkunaan muotoillut sellasesta valoletkusta sanan LOL

09. Oon kerran joutunut esittämään jouluPUKKIA.

10. Ja viimeinen pisara ala-asteen jouluesityksille oli, kun mut laitettiin esittämään POIKAtonttua, kun muut luokan tytöt sai olla söpöjä tonttuja. Kiitti vaan. Mulla oli vielä puheroolikin.

11. Oon käynyt joulukirkossa tähän mennessä joka joulu. Nyt taitaa se jäädä tällä kertaa matkan takia väliin.

12. Mua hävettää vieläkin, kun joskus penskana menin tonkimaan äiten kaappeja etukäteen paljastuvien lahjojen toivossa, ja sit löysinkin mulle tarkoitetun Nalle Puhin talon. Aattona oli ihan tylsä avata paketteja, kun tiesi mitä sieltä isoimmasta paljastui.

13. Joka joulu teen joitain lahjoja itse. Tossa alla on Sannille piparitalo ja kynttilävärjäilyä mummun ja taatan lahjaa varten.

 photo Untitled-1_zpseced6390.jpg

14. Pienenä mulla oli lähes aina suklaakalenteri. Parasta oli, jos sattui olemaan kalenteri sekä iskällä että äitellä, niin sai sitten molempien luona kiskoo suklaata.

15. Mutta yleensä pikkusisko söi myös mun kalenterin luukut tyhjiksi.

16. Tosi monet joulukoristeet on yksinkertaisesti RUMIA

17. Oon yrittänyt metsästää sellasta valkosta paksua joulunauhaa kuuseen, mutta mistään ei vaan löydy. Sen sijaan löytyy kultasta, punasta, hopeeta ja ties mitä oranssinkukertavaa.

18. Mun on aina pakko antaa mun gerbiileille joululahjoja.

19. En oikein välitä telkkarista tulevista jouluohjelmista. Jossain kohtaa kakarana kuitenkin parasta hupia oli katsoa joulupukin kuumaalinjaa ja nauraa niille pilasoittajille.

20. Talvella on parasta, kun tiet näyttää suklaahippujäätelöltä, kun lumeen on sekoittunut hiekotuskiviä.

21. Lisäksi on hauskaa piirtää lumisten autojen ikkunoihin viestejä.

22. Mua on muistaakseni nelosluokalla haastateltu Koululainen -lehteen jostain jouluaiheesta.

23. Pienenä sain aina lahjaksi liian isoja vaatteita. Jotain 170 senttisille tarkoitettuja, eli ne ei vieläkään olisi sopivia.

24. Nyt toivoisin lahjaksi kamerajalkaa, sähkövatkainta, sellaista perunoiden muussausjuttua, jääkaappiin magneettisanoja ja kahdeksan kilon kahvakuulaa.

25. Oon vasta vähän aikaa sitten oppinut tykkäämään kaikista joululaatikoista ja rosollista.

26. Parasta jouluruokaa on kuitenkin kraavilohi ja italiansalaatti.

27. Mua häiritsee tosi paljon, kun joillekin ihmisille on niin helppo ostaa joululahjoja toisille lähes mahdotonta.

28. Vasta vähän vanhempana oon valaistunut siihen, että lahjojen antaminen on oikeesti paljon mukavampaa kuin niiden saaminen. Sellaisen lahjan antaminen toiselle, mistä saaja oikeasti tykkää on ehkä parasta.

29. Jouluna on ehdottomasti oltava oikea joulukuusi. Joko aito tai ei ollenkaan.

30. Joulukuun aikana alan väkisinkin nähdä harhoja ja olemattomia tonttuja tirkistelemässä mua. Se on itse asiassa aika kammottavaa. Tiedättekö sen tunteen, kun olette näkevinänne silmäkulmassa vilahduksen jostain hahmosta? Hyi.

Ylihauskaa ja erikivaa joulunaikaa koko jengille! Musta tuskin kuullaan nyt hetkeen täällä blogin puolella, mutta tuun sit jossain kohtaa kertoon matkakuulumiset. Saakaa paljon lahjoja ja syökää hyvin!