Sivut

20120915

Hib hei Habitare!

Käväisimme koulun kautta jälleen ekskursioreissulla, tällä kertaa kohteena Helsinki ja Habitare -messut. Messukeskuksessa oli esillä siis kaikkea huonekaluihin, sisustukseen ja designiin liittyvää asiaa. Ja koska messut olivat kansainväliset (World Design Capital 2012 liittyvää juttua), katseltavaa ja koettavaa riitti hyvin hyvin paljon varmasti jokaisen makuun.

Kyllästymistäni koettelivat melko kiitettävästi edestakaiset neljän tunnin bussimatkat - itse asiassa paluumatka venyi vielä yhdellä ylimääräisellä tunnilla. Eikö reissua organisoineen tyypin mieleen sattunut pälkähtämään, että klo 16.00 perjantai-iltapäivä ja Helsingin työmatkaliikenne eivät ole hirvittävän hyvä yhdistelmä? Kotiin pamahdin siinä yhdeksän jälkeen ja pääsin tekemään taas tuttavuutta ihanan punkkani kanssa, jonka jo aamuviideltä jouduin hylkäämään.

Nyt valittaminen sikseen ja kuvia kehiin:
Taide- ja antiikkipuolelta en oikeastaan saanut mitään muita järkeviä kuin tuon yllä olevan, sillä siellä valokuvaamiseen piti aina erikseen kysyä lupa näytteillelaittajalta. En sitten tohtinut vaivata jokaista tärkeän näköistä henkilöä, sillä paikalla riitti niin paljon muuta populaa, jolla oli varmasti paljon tärkeämpääkin asiaa.

Taideosastolta bongasin muutaman tutun nimen lisäksi jopa Miina Äkkijyrkän lehmäteoksia! Keskuksen eteläisen sisäänkäynninkin eteen oli eksynyt yksi peltilehmän pentu (vasikka). Ainakin silloin joskus, kun vielä asuin Helsingissä, Äkkijyrkkä navettoineen asui siinä melko lähellä meitä, ja siitä rouva(?) onkin mieleeni jäänyt.

En ehkä kuitenkaan ostaisi auton ovista väsättyä taidelehmää olkkarini lattialle, mutta paljon muita tosi mykistäviä maalauksia tuli nähtyä. Ja vaikka kuinka kaivelin kuvettani, ei budjettini riittänyt lähimainkaan yhdenkään teoksen ostamiseen. Hinnat pyörivät nimittäin siinä 500 - 10 000 euron paikkeilla, että erh.Valaisimet olivat aivan ihania! Vielä joku päivä hankin tuollaisen Lokki -lampun. Toivotaan, että Yki Nummen päässä naksahtaa ja tämä alkaisi myydä valaisimiaan vähän edullisemmin.

Toinen juttu, minkä joskus haluan hankkia, on nuo posliiniseen muotoon tehdyt päivittäistavaroiden pakkaukset! Siis keraamisen maitotölkit, säilykepurkit sekä rumaakin rumemmat valmismaksalaatikkoloorat tänne kiitos! Voi ei, miten suloisia ja samalla niin nerokkaita.Varmaan kaikille tuttuihin pinnatuoleihin oli tehty jänniä muutoksia.

Osaatkos järjestää huonenäkymät oikeaan aikajärjestykseen? Messukeskukseen oli tehty pienoinen design-aikamatka 50-luvulta nykyaikaan. Ylin kuva edustaa kuuskytlukua, sitten tulee viisikymmentä ja alimpana muovin ihmeaika; 70-luku. Tähän kategoriaan kuuluvat myös ne huisin ällöt oranssit muovituolit, joita saatiin myös ihastella alkukesästä lukion lakkiaisjuhlissa.

Ehkä inspiroivin juttu koko messuilla oli Lyhdyksi nimetty rentoutumissoppi. Ihanan geometrisiä loikoilukoppeja oli suunniteltu sijoitettavaksi julkisille paikoille työmatkalaisten rauhoittumista varten; valoisassa pikkutilassa syksyn kaamoksen harmaus unohtuu ja mieli virkistyy.Vaikken messuilta ostanut muuta kuin joululahjan Naamalle (en tietenkään voi kertoa mikä se on!), sain sieltä mukaan kaikenlaista propagandaa: Design- ja sisustuslehtiä, aikamatka vihkosen, hienoja käyntikortteja, Design House Stockholm 2012 -kirjan ja Streets Ahead CD-levyn! Ehkä kaikkein paras juttu, jota en tietenkään älynnyt kuvata, on ilmainen höyhentyyny. Jysk jakoi nimittäin yhdessä kohtaa noin 10 minuutin ajan tyynyjä nopeimmille ja jollain ihmeen tuurilla mä satuin siihen ja sain ihanan ILMAISEN tyynyn! Tiukka opiskelijan talouteni on nyt turvattu ja saan kuin saankin ruokaa myös ensi viikolla.

Messut olivat todella positiivinen kokemus, josta kannatti ehdottomasti maksaa ne kuusi euroa. Jätinkin kaikki mahdolliset palautelaatikot täyteen toivomuksia, josko samanlaisia messuja voisi järjestää myös Tampereelle. Tapahtumassa oli tarjolla niin paljon kaikenlaista, ettei kukaan voi jäädä kylmäksi. Suosittelen! Eri juttu olisi sitten ollut, jos esillä olisi ollut vain jotain viiskytluvun hittisyöttötuoleja ja design-kynnysmattoja.

3 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Messut on kivoja! Mä olen koulun kanssa muutaman kerran käynyt käsityömessuilla. .-) Aika paljon kivoja kuvia sait kasaan, ja ilmaiskamat on aivan parhaita! .-D Tulee niin kiva mieli, kun tuntee hyötyneensä. .-D Mäkin tarvisin uuden tyynyn.. .-) Toivottavasti toiveesi toteutuu ja Tampereelle järkättäisi jotain kivaa. .->

Linnea kirjoitti...

Onnekas tyynynnappaaja! :--D Hienoja kuvia, vitsit, kun olisi itsekin tohtinut tulla. Ja nuo puut sisätiloissa, oi :--)

Anna kirjoitti...

simssiliini: Munkin piti mennä viime vuonna Tampereen käsityömessuille, mutta olinkin järjestänyt jotain muuta juuri sille päivälle. Ja joo, ilmaiseksi kun saa, ei vain voi kieltäytyä! =)

Linnea: Huomasi kyllä olevansa suomalaisilla designmessuilla, sillä puuta löytyi monessa muussakin muodossa kuin ripoteltuina männynrunkoina =D Toivotaan, ettei ensi kerralla hesenkassa vie voittoa!