Sivut

20121013

Bussipaineita

Miten ihmeessä en muistanut, kuinka ärsyttävää bussissa matkustaminen voikaan olla?

Tuli siis tuossa viime viikolla ravattua TKL:n vaunuilla mm. kirjakaupassa, lääkärissä ja ties missä nieluviljelyissä (vieläkään en tiedä, mitä mun kurkussa pesii...). Ja nämä hurjat neljä bussimatkaa ottivat yllättävän paljon aivoon. Tässäpä muutama huomio matkan varrelta:

Photobucket

Ruuhkabussit nyt ovat melkoista peruskauraa, jopa mulle, mutta jotenkin mun selkäpiitäni rupee karmivaan kiukuttavalla tavalla se, että erinäiset matkustajat linnoittautuvat istumaan käytävänpuoleiselle penkille, jolloin kukaan ei tietenkään uskalla änkeytyä sinne ainoalle vapaalle ja vieläpä blokitulle ikkunapaikalle. Miksi ihmeessä pitää ylpistellä siinä käytäväpaikalla ja varata sitä ikkunanviereistä penkkiä korkeintaan omalle käsilaukulle? Voin kuvitella, kuinka osa istumaan pääsemättömistä matkustajista ampuu silmillään näkymättömiä laukauksia tämän penkinvaltaajan niskaan. Mua ainakin nolottaisi istua siinä toisten tähdättävänä!

Lisäksi ihmiset jäävät usein jumittamaan siihen keskiovien paikkeille, sillä sosiaalisia tilanteita tai muuten vain muita ihmisiä pelkäävinä eivät uskalla istua ventovieraan viereen. Eihän sitä koskaan tiedä, jos mahdollinen vierustoveri onkin vaikka raakalaismainen tappaja, tummaihoinen, hullu, mielenvikainen, psykopaatti, terroristi tai vaikkapa jehova, huh huh. Eihän sellaista riskiä voi ottaa! Eikä se jumitus muuten niin haittaisikaan, mutta kun bussista poistuvat ja sinne lastenkärryjensä kanssa ahtautuvat eivät pääse ihmiskammoisien vätystelijöiden ohi, yli eivätkä ympäri. Samoin bussista poistuminen muuttuu melkoiseksi taistoksi. Koko bussi on siis jumissa, solmussa ja tukossa.

Lisäksi vielä näin syysaikaan voi oikein tuntea kuinka erilaiset syövät ja spitaalit tunkeutuvat ihon läpi ja koettelevat vastustuskykyä. Tässä kohtaa eivät edes Actimelit auta, kun joka puolella röhitään, köhitään, niistetään ja ryystetään. Vaikka itsekin kipeänä jouduin matkustamaan, en silti yskinyt limojani edessä istuvan takaraivoon, niin että räkävanat valuivat alaselässä saakka.

Lisämaustetta matkantekoon tuovat myös matkapuhelimeen kailottavat henkilöt, ruokaa-juomaa-purkkaa-mitä-vaan kovaäänisesti mäyssäävät tyypit sekä lapset, jotka lisäävät reissut rattoisuuttaa muun muassa itkemällä, huutamalla, laulamalla, penkkejä potkimalla, itkemällä, riehumalla, räyhäämällä, itkemällä, vinkumalla - ja sanoinko jo itkemällä? Ketutuskäyrääni nostattivat myös sellaiset kuusitoistakesäiset, jotka tukkivat käytävän, eivät vain jaloillaan, vaan myöskin repuillaan, laukuillaan ja skeittilaudoillaan. "Egoni ei kestä edes bussissa normaalisti istumista, joten hengailen tässä penkillä takapuoli puoliksi lattialla ja jalat edessä istuvan korvissa!"

Photobucket

Toki näitä oikein ja yleisesti hyväksyttyjen bussikäyttäytymissääntöjen mukaisesti matkustaviakin henkilöitä löytyy, mutta eipä siinä paljon ammattimatkaajan siveellisyys helpota, kun muu bussiväki riehuu kuin mitkäkin apinat ensi kertaa ulkomaailmassa.

TKL:lle parannusehdotukseksi voisin heittää vaikka, että venyttäisivät vähän bussejaan paikkatilan takaamiseksi sekä lisäisivät muutaman yleispätevän säännön lisää "Ulos vain keskiovien kautta" -kyltteihin. Tai sitten vain lakkaan kulkemasta busseilla, kunnes karaistun tarpeeksi kokemaan tällaiset mieltä raastavat reissut.

(Kuvat täältä)

2 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Millä perusteilla tuohon kirjoitus oli .-)/.-( pitää vastata? Onko se niin, että hymynaama meinaa, että kirjoitus oli onnistunut ja surunaamaan, että huonoa oli? Vai pitääkö siihen vastata sen jättämän mielialan perusteella? Minusta tämä kirjoitus oli hyvä, mutta se jätti raivostuneen mielentilan, niin aloin miettiä, kumpi pitääkään laittaa. .-D

Ärn, ihmiset ovat niin idiootteja. .-( Eivät hallitse edes niin yksinkertaista asiaa kuin bussilla meno. .-/ Seppo aina oli tollanen kovaääninen pässi. D-. Olet kyllä kuvannollistavalla ja hauskalla tavalla kirjoittanut vakuuttavasti raivosi! .-D Meidän bussin kuski oli aina pässi. Kun stop-nappulat ei toiminu, se vaan mäkätti, että kaikki toimivat, vaikkei varmana ollu ees kokeillu niitä. .-s Voimia sinulle! Pikaista paranemista ja kaikkea hyvää! <3<3<3<3<3

Anna kirjoitti...

simssiliini: En ite ole edes ihan varma =D Ihan oman mieltymyksen mukaan saa hymiöitä klikkailla. Hyvä, etten ole ainoa, jota bussimatkat ärsyttävät... Bussikuskeista voisi tosiaan tehdä ihan oman postauksensa (niin hyvässä kuin pahassa). Ja kiitos jälleen parantumistoivotuksista! =)