Sivut

20121028

DIY: Spindel-lätsä

Perjantaina järjestettiin kavereiden kesken halloweenbileet. Niissä olikin melko paljon hommaa, sillä haluttiin panostaa niihin kunnolla. Niinpä tietty pukeutuminen aiheeseen liittyen oli enemmän kuin suotavaa. Tosin ihan kaikki eivät olleet yhtä intona omien asujensa kanssa kuin minä ja Sanni.
Tässä pieni tutoriaali liittyen asuuni, eli päähän taitelemaani hämähäkkiin.

Photobucket
Photobucket

Hämikseen tarvitset siis:
16 kpl mustia piipunrasseja
Punaisia helmiä
Kuminauhaa
Joku musta kankaanpala, esim. huopaa
Musta organza- tai tyllityyppinen huivi/kangas

Photobucket

Ensiksi kannattaa ähertää päähän nuttura, ja kokeilla sen jälkeen kangaspalaa sen päälle. Kankaan tulee peittää koko nuttura ja mielellään vähän ylikin.

Photobucket

Sitten piirretään ja leikataan kankaasta oikean kokoinen pala. Oman ympyräni halkaisija taisi olla noin 30 cm.

Photobucket

Tämän jälkeen käännetään leikatun ympyrän reunat kuminauhaa varten. Sopiva leveys päärmeelle on kuminauhan koosta riippuen 1-2 cm. Kannattaa muistaa jättää pieni aukko johonkin kohtaan "kuminauhaväylää", josta nauhan saa sitten pujotettua. Ompelukoneella ympyrän hurauttaa nopeasti valmiiksi.

Photobucket

Kun kuminauha on pujotettu (se onnistuu tosi kätevästi hakaneulan avulla), kiristetään kuminauha ja solmitaan se tiukasti. Nyt työn pitäisi jotakuinkin näyttää joltain pieneltä pussukalta. Se on siis hämiksen, öö, vartalo-osa.

Photobucket
Photobucket

Sitten leikataan otukselle pää kahdesta soikiosta, ommellaan nekin palat yhteen ja jätetään pieni aukko pumpulin tai vanutäytteen tunkemista varten.

Photobucket

Pään voi sitten koristella punaisilla helmisilmillä ja piipunrassi-"torahampailla". Ja ei kun vaan kiinnitetään koko hoito vartaloon.

Photobucket

Tämän jälkeen askarrellaan hämähäkille jalat piipunrasseista kiertämällä niitä aina kaksi yhteen. Niitä on luonnollisesti kahdeksan, joten siksi rasseja tarvitaan kuusitoista. Näin jaloista tulee vähän vahvemmat ja kivamman näköiset.

Photobucket

Jalkoja voi sitten väännellä kuinka lystää ja asetella ne oman mielen mukaisesti. Kannattaa vaikka tehdä kankaaseen pienet reiät, laittaa rassit sieltä ja ommella parilla pistolla ne pakoilleen. Ja koska hämähäkki tulee nutturan päälle, jalat voi myös asetella hyvin painamalla ne hiuksien sekaan.

Photobucket
Photobucket

Sitten vain tungetaan letti hämiksen mahaan ja asetellaan.
Lopuksi organzahuivin voi kietaista aivan nutturan tyveen, eli hämähäkin alle, ja asetella se pinnien avulla ympäri päätä. Huivin voi myös jättää avonaiseksi, jolloin siitä saa myös hienon hunnun! Häihin en kyllä viitsisi sellaista laittaa, mutta halloweeneihin se sopisi mainiosti jonkun zombiemorsiamen asusteeksi.

Photobucket

Jos hämähäkki meinaa jäädä liian lyttyisäksi, voi sinne hiusten sekaan änkeä vähän pumpulia.

Photobucket

Sitten vain hämähäkin silmiin sointuvaa punaista huulipunaa ja kynsilakkaa (joka ei kylläkään kuvassa näy) ja kummittelemaan.
Lopuksi vielä pari kuvaa itse juhlista:

Photobucket

Pari kuppia on vielä vaille herkkuja.

Photobucket

Tein hurjan mutakakun!

Photobucket

Ja tässäpä Naaman hieno halloweenmeikki!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän hieno! .-)

Antero Jokinen kirjoitti...

Näyttääpä hyviltä järjestelyiltä taas! Harmi, ettei päästy katsastamaan Halloween bileitä.

Anna kirjoitti...

Ciesse: Voi kiitos!

Anttu: Joo, järjestelyt oli kyllä tosi kunnolliset. Olisi ollut ihan huippua, jos tekin olisitte Merin kanssa päässy =( Ehkä ens vuonna sit! Tosin jäi mun ja Naaman iltaki vähän turhan lyhyeksi =/