Sivut

20130407

DIY: Diskopallo kaulaan

Muokkasin vähän yhtä korua, jonka ostin Helsingistä ja ajattelin heittää tänne pienen tutoriaalin siitä. Käyttämääni tuunaustapaa voi nimittäin hyödyntää monella muullakin tavalla kuin vain tällä. Ehkäpä siitä on iloa myös joillekin muille!
Tarvikkeet:
Akryyliväriä, itse käytin mustaa
Pikaliimaa
Siveltimen
Pihtileikkurit
Tietenkin sen korun, tässä kohtaa tuunattavana osana puinen pallo
Vanhoja CD-levyjä

Löysin meinaan muutaman turhan CD-levyn, joita aijon hyödyntää yhteen toiseenkin projektiini. Tähän tuunaukseen ei tosiaankaan tarvita noin montaa, mutta palastelin samalla toiseen työhöni tarvittavat palat. Vähän kyllä harmitti turmella toi Manu ja Matti -peli, mutta se ei enää edes suostu pyörimään uusimmilla käyttöjärjestelmillä ja toisekseen siinä on yksi vaikea kohta, jota en ole koskaan päässyt läpi! Perkele.


Ensiksi siis maalasin puisen pallon mustalla akryylivärillä. Sutasin sen varmuuden vuoksi kahteen kertaan, vaikka yksikin ehkä olisi riittänyt hyvin.
Sitten vaan leikkelin CD-levystä pieniä palasia ja liimailin pikaliimalla kiinni palloon. Tuo leikkelemisosa kävi muuten ihan urheilusuorituksesta... Ja palasista ei sitten kannata tehdä liian isoja, jotta ne kiinnittyvät varmasti hyvin.
Voit liimata pallon kokonaan täyteen palasia tai sitten vain osan. Itse tungin niin paljon kuin mahtui, ja lopputuloksesta tuli tällainen:Nyt suunnittelen syöväni ton Royal-suklaan tosta pöydältä ja aletaan kattoon Naaman kaa P-Korealaista tv-kanavaa (VLC-mediaplayerillä ainaki näkyy!)

2 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Wau, hienon diskopallon sait aikaan! Ihmettelin alkukuvassa noiden levyjen ym. tarkoitusta. .-D Hui, itse envarmaan raaskisi alkaa levyjä leikellä, ennemmin käyttäisin jotan vanhaa hajonnutta käsipeiliä, olen niitä aika monta onnistunut hajottamaan. .-D

A N N A kirjoitti...

simssiliini: Kiitos! Pidin tuota Manun & Matin silpomista eräänlaisena lapsuudesta aikuisuuteen siirtymisen rituaalina, joten ehkäpä parin vanhan pelin silpominen ei haittaa =D Pidä sinä toki parempi huoli omistasi =)