Sivut

20130418

DIY: Suorakulmaa kaulaan

Sadepäivän kunniaksi - vai pitäisikö sanoa vain sen aiheuttaman tylsistymisen vuoksi, kyhäsin viimein ja hyvin pitkään penaalin pohjalla muhineista metallikolmioista kaulakorun.

 photo IMG_0705_zps2921c98d.jpg
 photo IMG_0695_zps778fe15a.jpg

Tarvikelista:
Metallikolmioita (offset pelti käy myös ihan hyvin, itselläni oli vähän vahvempaa versiota)
Pihdit
Tarpeeksi isolenkkistä ketjua
Lisäksi vanha kaulaketju
Pora ja metalliterä
Pikaliimaa

Huom! Jos et satu omistamaan peltiä, korun voi tehdä myös vaikkapa vahvasta pahvista, josta leikkaa kolmioita. Näin myös värivaihtoehtoja on enemmän.

 photo IMG_0702_zpsdf69db1a.jpg

Itse porasin omat reiät kolmioihin koulussa, sillä en oikeasti omista poraa! Mutta jos valitset materiaaliksesi pahvin, ei poraa tarvita lainkaan.
Rei'itä siis ihan aluksi kolmioiden kulmat. Älä tee liian isoja reikiä tai liian lähelle reunaa. Muistathan, että yhden kolmion alakulmaan ei tarvitse tehdä reikää, sillä se tulee sommitelmassa alimmaksi (ks. ylin kuva).

 photo IMG_0697_zps6c4926be.jpg
 photo IMG_0701_zps952f143d.jpg

Tämän jälkeen aletaan laittaa ketjua kolmioiden reikiin. Itse laitoin neljä lenkkiä per kiinnitys. Pihdeillä lenkit saa nätisti avattua ja suljettua. Kannattaa myös huomioida, ettei kiinnityksinä toimivat ketjunpätkät ole kierteellä, kun kiinnität kolmioita toisiinsa.

 photo IMG_0703_zps564eb4bf.jpg
 photo IMG_0709_zps9b4e9f09.jpg

Kokoa kolmiot haluamaasi muodostelmaan!

 photo IMG_0715_zps2035fffb.jpg

Ite liimasin vielä kolmioiden nurjalle puolelle rautalangan, jotta ylin kolmiorivi pysyisi suorana kaulassa pidettäessä. Pujotin osan rautalangasta kiinnityslenkkien välistä, jolloin koru on tukevampi. Lopuksi sitten kiinnitetään ylärivin kolmioiden kulmiin joku vanha kaulaketjun turjake ja tadaa!

 photo IMG_0723_zpsd1f3a804.jpg
 photo IMG_0740_zps0b983c79.jpg
 photo IMG_0728_zps77fd8975.jpg

Olisihan tosta korusta voinut tehä oikein jättisuuren, mutta mulla ei ollut enempää noita kolmioita. Dyykkasin ne nimittäin koulun puukäsityön roskalaatikosta. Lopputulokseen oon kyllä tyytyväinen.

Täytyy tästä muuten mennä pakkaamaan, sillä huomenna suuntaan jälleen kohti Tamperetta! Ehkäpä äite suostuu ostamaan mulle käpykakun ennakkotehtävistä suoriutumisen kunniaksi. Sitä ennen kuitenkin pitäisi keksiä mitä teen tolle isolle salaattipuskalle, joka könöttää tiskipöydän nurkassa, sillä se pilaantuu viikonlopun aikana, jos en syö sitä pois. Iltapalana ja aamupalana taitaa siis olla jotain vihreää!

4 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Vautsi, hieno väkerrys jälleen! Voisi itsekin jotain joskus rakennella, mutta aikaa ei tahdo olla, ja sitten tuntuu, ettei oikein ole mitään materiaaleja, vaikka koko talo on pullollaan turhaa pikusälää. .-D Haha, tuli tuosta dyykkailustasi mieleen, miten kaveri kerran löysi koulun paperinkeräysroskiksesta jonkun Camp Rock -lehtijutun, ja sitten me hulluina revittiin sitä, kun kumpikin halusi omia sen itselleen. .-D No lopultahan se papru repesi, mut mä sain isomman osan siitä. ,-) Odotan uutta postausta! .-)

Linnea kirjoitti...

Kolmioita ja kovin hieno koru!! :---)

S. kirjoitti...

http://comfortablyboring.blogspot.fi/2013/04/haastettu.html#comment-form

Sinut on haastettu. :)

anna kirjoitti...

simssiliini: Hei kiitos! Onnea isommasta lehtijutunpuolikkaasta =D

Linnea: Kiitos =3

Miss Beam: Oi, kiva! Käyn kurkkaamassa ja tekaisen sen heti kun kerkeän =)