Sivut

20120714

DIY: Sammakonkutukorvikset

(Kirjoitus on uudelleenjulkaistu Bloggerin kivojen sekoilemisien vuoksi...)
Oon mieltänyt mut blogin yhdeksi keskeiseksi asiaksi tuunaamisen, mutta tajusinkin nyt, etten ole postaullut siihen liittyen oikeastaan paljon mitään. Siksipä sainkin tänään puhtia oikein kuvata yhden tuunausprojekteistani! Yleensä olen niin tohkeissani, kun väkerrän jotain, etten vain muista tai joko malta ottaa kameraa käteen ja ikuistaa aikaansaannosteni työvaiheita. Tällä kertaa olisi luvassa siis erehtymättömästi sammakonkutua muistuttavat korvakorut, jotka siis taiteilin vanhoista löytämistäni tylsistä nappikorviksista. Ne syntyivät aika lailla sattumalta ja sointuvat ihmeellisen hienosti erääseen Markuksen (Naaman) ostamaan kirppishelminauhaan, josta on myös kuvaa alempana.

Photobucket

Tavallaan oli onni, etten aikoinaan saanut myytyä näitä korviksia Ylöjärven peräkonttikirppiksellä, sillä nyt ne pääsivät mun käsittelyyn. Oon ostanut ton parin joskus Koskarin Bijou Brigittestä (haha, jouduin googlaamalla tarkistamaan ton putiikin nimen) varmaan parilla eurolla, mutta nyt ne tuntuivat jopa mun makuun jotenkin lapsekkailta noiden kukkakuvioiden takia, ja siksipä niitä odottikin melkoinen muodonmuutos!

Photobucket

Tuunauksessa tuli käytettyä seuraavia tarvikkeita:
Erikeeper -liima (jouduin tyytymään tähän, sillä oma pikaliimani oli mennyt ja kuivunut käyttökelvottomaksi)
Pienet helmet
Mökiltä löydetty tosi ihana Barbie -lehden mukana tullut prinsessarannekoru 8D
Pinsetit, joita ei kuvassa kylläkään näy

Photobucket

Sain aikoinaan noita minihelmiä eräältä aika inhottavalta yläasteen opettajalta, kun kirjoitin koulun lehteen juttua korujen tuunaamisesta. Tämä opettaja innostui sitten juttuni luettuaan antamaan mulle vanhoja korurippeitään ynnä muuta sellaista, jotka minä sitten tietty nöyränä ja kiitollisena otin vastaan. Suhtautumiseni kyseiseen inhaan opettajaan ei tämän jälkeen kuitenkaan muuttunut, mutta olihan se ihan kiva hyödyntää opettajaa muutenkin kuin peruskoulun oppeja omaksuen.

Kaivelin siis tuolta helmipussista noita tietynlaisia helmiä, jotka vieretysten aseteltuna näyttävät siltä sammakonkudulta!

Photobucket

Helmien erotteluoperaation jälkeen korviksien nappiosaan voi laittaa aika reilusti liimaa ja lätkiä sitten niitä helmiä (tässä tapauksessa kutupalloja) siihen kiinni. Kannattaa sitten varmuuden vuoksi ottaa se korviksen lukko irti siitä korusta erikeeperöinnin ajaksi, ettei se vahingossakaan liimaantuisi kiinni. Pinseteillä helmien asettelu liimapinnalle onnistuu varmaan parhaiten, ja liiman kannattaa myös antaa kuivua rauhassa hyvin.

Photobucket
Photobucket

Kun "kutuosio" on kuivunut kunnolla, voi sitä korvisparin reunaa koristella vaikka isommilla helmillä, kuten ite laitoin siitä Barbie -rannekorusta seitsemän valkeaa helmeä toiselle puolelle korua. Ensin ajattelin ympäröidä sen kokonaan helmillä, mutta niitä ei ollutkaan sellaiseen hommaan tarpeeksi. Mutta eipä se haitannut, kun keksin tuunaamieni kutukorvisten sopivan yhteen sen jo olemassa olevan kaulakorun kanssa.

Photobucket
PhotobucketPhotobucket

Ihan kiva setti, vai mitä? Ite tykkään kovasti, sillä niissä on vähän tollasta vintagehenkisyyttä. Ja mun silmääni nyt miellyttää kaikki tollanen helmenvalkoisenhohtoinen.

PhotobucketPhotobucket

Mitä mieltä ootte? Oliko noi alkuperäiset kukkakuosiset tavalliset napit kivammat kuin nämä tuunatut ja täyteen tungetut sammakonkutukorvikset? Ja pitäisikö mun teidän mielestänne, arvoisat jo lukumäärältään kolmeentoista asti ehtineet lukijat, tehdä enemmän kirjoituksia näistä mun tuunausjutuista? =)

4 kommenttia:

Kasa kirjoitti...

Oi, aivan ihanat korvikset (olin kirjoittamassa aluksi "ihanat kuvanmuokkaukset", mitääh? .-DD) ! <3 Tuli mieleen vauva-ajat, kun me Sepon kanssa otettiin aina joka kevät sammakonkutua johonkin astiaan kasvamaan, ja seurattiin nuijapäiden elämää. .-) Jostain syystä ne eivät koskaan selvinneet elävänä loikkiviksi konniksi asti... 3--. Mutta tosi ovela keksintö kyllä, sinulta ei luovuutta puutu! ,-D Tee toki lisää tuunailu-juttuja, minulle tuli nyt sellainen tuunailu-himo, mutta tuunaus-vehkeitä ei tietääkseni kovin paljoa ole, täytyy tutkailla. .-) Nyt tuli mieleen yksi helmi pussi, jonka varastin kerran kässän luokasta, hyi minua. .-D

Kohta opin tuntemaan kaikki yläasteen opettajasi (kirjoitin aluksi yliopiston, mikä minua vaivaa? x-D) , ensin se luokanvalvojasi ja nyt tuo inhottava opettaja. .-D Paitsi jos tuo inha ope on sama kuin luokanvalvojasi.. Ja sitten on vielä se leukamies! ,-D Hienoa, että hyödyit opesta ja sait ilmaisia helmiä. .-D Tee taas pian jotain kivaa, blogimerkintöjäsi on ihanaa lukea. .-3

-simssiliini-
(simssiliini.vuodatus.net)

Anna Elisabeth kirjoitti...

Kasa: Mäkin oon pienenä kalastellu niitä oikeita kutuja ojasta. Eikä kyllä meilläkään ne nuijapäät ikinä ehtineet varttua oikeiksi sammakoiksi <) Ja oon mäkin joskus jotain vienyt koulusta, eli empäs ookkaan ainoa =D Ja ei, se inhottava ope ei ollut luokanvalvojani, mutta en voi sanoa, että luokanvalvojanikaan olisi ollut mitenkään ihana =s

ira kirjoitti...

voi ei miten ihanat! :) ja taas kerran tulen siihen tulokseen, että miten osaatkin tehä noin hienoja juttuja ja mä oon niin tällanen peukalo keskellä kämmentä -tyyppiä :D

Anna Elisabeth kirjoitti...

ira: No, en mäkään aina oo osannut tehdä kaikkea niin upeasti, mutta harjottelulla oon kehittynyt hieman =) Ja kiitos tietty myös!