Sivut

20120925

DIY: Metalliolkapäät

Olen ehkä rennoimmillani, kun saan jännittää sormeni kylmien metallipuikkojen ympärille. Villalangan virratessa, sekä sormet että puikot, muuttuvat pikkuhiljaa lämpimiksi.

Olenkin viettänyt tosissaan melko letkeää ja rentoa elämää, kun kerran olen saanut kokonaisen villapaidan aikaiseksi.

Photobucket

Yritin haeskella Novitan sivuilta neuleohjehaun avulla kyseistä mallia, mutta jostain syystä talven 2009 lehden ohjeita ei ole saatavilla. Villapaita itsessään on ihan perusmalli, mutta ohjeessa oli opastettuna myös huovutettavan pionin taiteileminen etukappaleeseen. Sanoin kuitenkin kohteliaan ei-kiitoksen kukkasille ja päätin somistaa olkapäitäni mielummin niitein. (Voiko somistamisesta ja niiteistä edes puhua samassa virkkeessä?)

PhotobucketPhotobucket

Omaan XS-koon paitaani meni sellaiset kolme kerää Novitan 7 Veljestä -lankaa, vaikka menekiksi oli arvoitu jopa 500 grammaa. Langan väri on ihana, ei ihan valkoinen, muttei harmaakaan.
Valmistumiseen meni sellainen reilu pari kuukautta, sillä enhän minä vielä mikään täyspäiväinen mummo ole.

Photobucket

Niitit anastin aiemmin kirppikseltä ostamistani niittirannekkeista. Yksikään kynsi ei edes katkennut väännellessä.

PhotobucketPhotobucket

Villiksestä tuli tosi mukava. Seuraavan paidan aijon tehdä kuitenkin kokoa tai kaksi isompana, sillä toiveena olisi sellainen löllötyslaiskotus-paita. Ehkä ensin pitää silti keskittyä toteutettaviin joululahjoihin, joita onkin suunnitteilla melkoinen pino.

Photobucket
Photobucket

Hauskaa tässä tuoreimmassa luomuksessani on myös se, että sehän sopii vallan oivallisesti yhteen korulaatikkoni pohjalla muhineiden niittikorviksieni kanssa!

3 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Oi, oletpa hienon paidan saanut aikaan! Kiva idea koristella paitaa niiteillä. .-) Voisinkihan minäkin löytää joululahjojen tekemiselle aikaa, lankoja minulla nimittäin on paljon varastossa. .-D

Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...

simssiliini: Kiitoksia! Suosittelen lämpimästi, sillä neulominen on mukavaa =)