Sivut

20130211

DIY: Kärpäsheijastin

Mä muistan, kun joskus muinoin oli tosi noloa pitää heijastinta. Mulla ei nimittäin ollut mitään hienoja eläinpehmoleluheijastimia, vaan jouduin pakolla roikottamaan mukanani jotain noloa Osuuspankin mainoskillutinta tai sellaisia tyhmiä rullalle lätkästäviä lätysköjä.

Nyt olen ihan tosissani terästäytynyt heijastimen käyttäjä, sillä vasta ajokortin saatuani tajusin kuinka vaikea sieltä ratin takaa on oikeasti nähdä pimeässä käppäileviä kanssaeläjiä. Heijastin nyt kuitenkin on aika halpa henkivakuutus, ja koska hukkasin kohtalokkaalla pikkujoulureissullani symppiksen Niiskuneiti-heijastimeni, päätin viimein tekaista tilalle uuden!

 photo IMG_9458_zpsbf3df7f1.jpg
 photo IMG_9449_zpsaa34862d.jpg

Heijastimen pohjana käytin ihan vain Habitare -messuilta ilmaiseksi saamaani pyöreää (ja aika rumaa) lätyskää. Tietenkin tohon käy melkeimpä mikä tahansa muukin lättänä ja kova juttu, mutta tuossa nyt sattui olemaan valmiiksi narulle sopiva ripustuskolo. Lisäksi tarvitaan sitten heijastinkangasta, vedenkestävä tussikynä ja pikaliimaa.

 photo IMG_9450_zpsc079c1c5.jpg

Leikellään vain kankaasta sopivat heijastinpalat...

 photo IMG_9451_zps859d7a6a.jpg

...ja piirretään haluttu kuvio tussilla.

 photo IMG_9453_zps3b6deeb9.jpg

Palojen kiinnitykseen käytin pikaliimaa, sillä se kuivuu nopeasti ja kestää myös kosteutta. Sitä ei myöskään tarvitse ruuttailla kamalia määriä, jolloin heijastinkangas ei myöskään mene rumasti ruttuun, vaan kuivuu nätisti.
  photo IMG_94571_zpse1c40a3d.png

Tadaa, tosi helppo tehdä! Tarkoituksenani olikin lähinnä vain herätellä ihmisiä heijastinten käyttöön ja kannustaa väkertämään vanhoista tylsyyksistä uutta. Nyt vain tyhjentämään kaapin nurkat rumista mainosheijastimista!

3 kommenttia:

HenriikkaFreak kirjoitti...

Vitsi miten makee!! :)

simssiliini kirjoitti...

Haha, kuvailit kyllä niin onnistuneesti kurjan heijastimen käyttäjän kohtaloa, että minua ihan nauratti. .-D Itsekin häpesin vauvana "osuuspankki"-heijastimiani ja katselin kateellisena muiden hienoja heijastimia. .-D On se vaan kumma, kun vauvana nolotti kaikki! Minua ärsytti mustat kuoma-jalkineeni, koska kaikilla muilla tytöillä oli punaiset, ja kumisaappaita en koskaan olisi halunnut käyttää, koska ne olivat mielestäni nolot. .-D Tällä hetkellä takissa roikkuu Nordean lumihiutaleheijastin, jonka sakarat aina katkeilevat, mutta en enää jaksa käyttää aikaa häpeämällä heijastintani. .-D Tosi upean heijastimen olet kyllä saanut rakennettua, hieno kuva ja kaikki! Olet niin hyvä piirtämään "tuommoisia" kuvia. .-)

A N N A kirjoitti...

HenriikkaFreak: Voi kiitos! =D

simssiliini: Hyvä vaan, ettet enää jaksa häpeillä tyhmiä heijastimia (ja eihän tuo lumihiutale edes ole nolo)! Ja tosiaan pienempänä sitä osasi hävetä vaatteita, kenkiä, pyöräilykypärää ja vaikka mitä tyhmää =D Kiitos paljon kehuista =)