Sivut

20130529

DIY: Villaliivin tuunaus
Koska yritän parhaani mukaan vältellä siivoamista, kyhäsin jälleen kerran pientä DIY-juttua kasaan. Eli: Kankaanpään kirppikseltä löytyi aikoja sitten siisti villaliivi, jolla hintaa oli viis euroa. Ajattelin, että pienillä muutoksilla saisin liivistä vielä paremman. Liivi on siis peräisin GT:stä ja siinä oli vielä koristenapit noissa taskuissa ja mukana tuli vielä semmoinen jättihakaneula. Napit revin tietenkin veke ja hakaneulan laitoin säilöön, sillä se on kätevä apu tumpun peukaloa tehdessä.Itse käytin nahkataskuihin (nahkataskut kuulostaa muuten joltain leivonnaiselta tai merenelävältä äyriäiseltä) tekonahkaa, koska se on helpompi ommella käsin. Kiitos Katjalle tekonahkapaloista!Mittasin valmiina olevat taskut ja leikkasin oikean kokoiset nahkapalat. Jätin tarkoituksella vanhat taskut paikoilleen, enkä purkanut niitä pois, sillä ne toimivat samalla nättinä vuorina.
Sitten vain neulasin palat paikoilleen. Jätin myös pienen ompeluvaran, sillä vanhojen taskujen päälle ommellessa sauma onnistuu nätimmin.Taskun yläosaankin kannattaa jättää ylimääräistä, jotta taitoksen saa käännettyä nätisti taskun sisään.
Sitten vain ompelemaan.Joku hieman kärsivällisempi olisi voinut saada aikaan hienompaa jälkeä, mutta koska oon tämmönen huithapeli ja sotkuisuus taitaa olla väkisinkin osa mua, niin lopputuloksesta tuli tämmöinen. Tykkään silti uudistetusta liivistä paljon enemmän kuin alkuperäisestä.Ja sitten vain kovistelemaan kylille.

Nahkafiksaatio sen taas kun jatkuu. Naaman äite osti mulle nimittäin kirpputorilta nahkahameen. Kieltämättä odotin hamosen näkemistä pienoisella kauhulla, mutta onneksi se ei sitten ollutkaan yhtään paha. Vähän se kaipaa lyhentämistä ja mallailua, mutta muuten oikein kätevä kappale. Ja Naaman kuumotteluista huolimatta väriltään vieläpä mustaa nahkaa!

2 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Jopas olet ovela! Tuli kyllä hieno kovisteluvaate, vaikka alkuperäinenkin paita oli kiva. .-) Mitenköhän minä voisin vältellä siivoamista..

A N N A kirjoitti...

simssiliini: Kiitos! Toisaaltaan voi olla hyvä, jos ei onnistu mitenkään välttelemään siivousta. Silloin ainakin saa sen tehtyä =D