Sivut

20130527

Musta on johonkin

Tänään tapahtui jotain uskomattoman unenomaista, kymmenet galaksit räjäyttävää ja jotain paljon parempaa kuin risteilylaivabuffetin kukkakaaligratiini. Pääsin nimittäin arkkitehtivalinnan matematiikan kokeesta läpi, vieläpä kahdellakymmenellä pisteellä! Olin pienessä päässäni kuvitellut saavani pojoja maksimissaan siihen kymmenen pintaan, mutta voi jeesus, kiitos ja vaikka vielä jumala, saan tuosta hyvästä vieläkin itseluottamuskiksejä.

Haluan todella päästä kouluun TTY:lle. Musta tuntuu, että mulla on näkemyksiä ja ideoita, joista myös muut voivat nauttia. Haluan suunnitella muille, en vain itselleni. Haluan luoda ja nähdä kuinka ideani otetaan vastaan. Haluan päästä osaksi ihmisten arkea, antaa heille aihetta ajatella ja nähdä.
Mulla on jotain antaa itsestäni.



Mun mielestä arkkitehtuurin pitää olla herättävää, mutta silti inhimillistä. Se ei saa jäädä liian erilleen ihmisistä, sen täytyy olla käsiteltävissä, mutta silti hämmästyttää ja avata ovia - ja miksei myös silmiä.


Sen täytyy kolahtaa, vaikkei aina välttämättä vain positiivisella tavalla. Haluan jakaa, yhdistää ja jopa ehkä muuttaa mielipiteitä sekä näkemyksiä. Arkkitehtuuri ei saisi jättää jälkeensä vain kysymyksiä: Miten, ja erityisesti miksi? Sen täytyisi jättää myös kupliva tunne, kokemus ja oivaltavia sanoja: Ahaa, aivan ja tietysti! Miksi ei?


Sen täytyy näyttää joltain.


Sen pitää tuntua joltain.


Sen pitää olla jotain.

Kokosin tähän vielä pienen soittolistan tsemppibiisejä (vai lienevätkö ennemmin inspiroivia):
01 The XX - Crystalised
02 Bonobo - All In Forms
03 Mew - Special
04 Gotye - Too Hard (Aeroplane Remix)
05 Blue October - You Make Me Smile
06 David August - You Got To Love Me
07 Empire Of The Sun - Walking On A Dream
08 Moby - Porcelain
09 Nils Hoffmann - Balloons (Club Mix)
10 Coldplay - Life In Technicolor

Kuvat ovat Pinterestistä. Tässä myös linkki omaan tiliini.

3 kommenttia:

simssiliini kirjoitti...

Jee, hienoa! Onnea vielä kertaalleen hienosta saavutuksestasi. .-) Toivottavasti hyvä putki jatkuu ja pääset lopulta haluamaasi kouluun. .-) Sinulla on lahjoja arkkitehtuurialalle!

anna kirjoitti...

simssiliini: Mäkin toivon, et mieliala pysyis mahdollisimman korkeella sinne saakka! Ja kiitos paljon! =)

Linnea kirjoitti...

Jee, huikaiseva kirjoitus! Tekstistä kuplii sellainen potentiaali ja lahjakkuus, jota ei vaan voi sivuuttaa. Tulet loistamaan pääsykokeissa, se on selvää!

Ensi viikko on huippuviikko:)